12 000 работни места са изложени на риск, докато веригата за отстъпки в Обединеното кралство се люлее на ръба на колапса

...
Британската Wilko, верига за търговия на дребно с намалени цени,
Коментари Харесай

Британската Wilko, верига за търговия на дребно с намалени цени, която продава стоки за дома и домакински стоки, е изложена на риск от колапс, след като подаде известие за намерение да назначи администратори в четвъртък, поставяйки на карта 12 000 работни места, ако не може да се намери купувач.

Wilko каза, че е получил индикативни предложения за помощ при рекапитализацията, но нито една от тях не е успяла да осигури достатъчна ликвидност в необходимото време, което означава, че е готово да повика администратори.

Търговецът на дребно може да бъде една от първите големи жертви на по-твърдата икономика на Великобритания след последователните повишения на лихвените проценти, които започнаха през декември 2021 г.

Въпреки свиването на доходите на домакинствата от скока на лихвените проценти и високите нива на инфлация, повечето търговски вериги успяха да продължат да търгуват добре досега тази година.

„Това е изключително обезпокоително“, каза в изявление синдикатът GMB, който представлява около 4000 работници в Wilko. „Персоналът на Wilko заслужава уверение, че работата им е в безопасност.“

Главният изпълнителен директор на Wilko Марк Джаксън каза, че се надява частният търговец на дребно да бъде закупен.

„Ще продължим да напредваме в дискусиите със заинтересованите страни с цел завършване на сделка, която запазва бизнеса“, каза той в изявление.

Wilko оперира от 400 магазина в Обединеното кралство, където се конкурира с конкуренти като B&M (BMRRY) и има годишен оборот от 1,2 милиарда паунда (1,5 милиарда долара).

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР