114 са жените на върха на управлението в местната власт

...
114 са жените на върха на управлението в местната власт
Коментари Харесай

114 жени на челни позиции в местната власт у нас. Рекордът по кметуване е в Мирково

114 са дамите на върха на ръководството в локалната власт у нас. 41 от тях са кметове на общини. Доайен измежду тях е Цветанка Йотина, която към този момент седми мандат е отпред на община Мирково, оповестяват от Националното съдружие на общините в България със особено готова статистика по случай 8 март за българките на високи позиции в локалната власт.

Сред рекордьорките, с по 5 сполучливи мандата са още кметът на Лясковец доктор Ивелина Гецова и кметът на Крумовград Себихан Мехмед, която е и един от най-дългогодишните общински чиновници в листата на кметовете – над 27 години. С три години повече стаж в общинската администрация е кметът на община Смядово Иванка Петрова, която приключва своя трети мандат. Над 20 години преди да стане кмет в своята община Ивайловград е работила кметът Диана Овчарова. Повече от 15 години опит в локалната администрация има и кметът на Казанлък Галина Стоянова.

Изтичащият през октомври мандат е първи в кариерата на кмета на Мизия Валя Берчева, на Силвия Кръстева – кмет на Трявна, на Соня Георгиева – кмет на община Добричка, за кмета на Каварна Елена Балтаджиева, както и за кметовете на Момчилград – Илкнур Мюмюн, на Георги Дамяново – Нина Петкова и на Перущица – Мария Витанова-Вълканова, която има зад тила си 20-годишен опит в общинската администрация и е била заместник-кмет, само че на община Стамболийски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР