114 769 лева обезщетения ще бъдат изплатени по пет решения,

...
114 769 лева обезщетения ще бъдат изплатени по пет решения,
Коментари Харесай

Осъдиха България по пет дела в Страсбург, ще платим близо 115 000 лева обезщетения |

114 769 лв. компенсации ще бъдат изплатени по пет решения, с които Европейският съд по правата на индивида в Страсбург осъжда България. Това стана ясно от държавното съвещание през днешния ден

Решенията по делата са постановени сред 2 април и 7 септември. 

Жалбоподателите по делото " Чорбаджийски и Кръстева против България " се оплакват, че таксата, която са били принудени да заплатят по отношение на желае им против общината, е била по-висока от постановената. 

Делото " Костов и други против България "  е поради установяване на обезщетение при отчуждаване на парцели за създаване на пътища. Софиянецът Недялко Костов и още двама столичани се оплакаха, че техни терени край София са били отчуждени за строителство на пътна връзка с автомагистрала Хемус и за пробутване на Южната дъга, като страната им е заплатила незаслужено ниски компенсации. На първия ищец тя е предложила в началото по 8 ст. на кв. метър, а на другите двама - по 84 ст./кв. м. Костов е извадил оценки на прилежащи терени, съгласно които неговата земя от 21,3 дка трябвало да коства 4 800 000 лева, а страната му дала 4800 лева

По делото " Антонов против България " жалбоподателят твърди, че правото му на прилагане на негови притежания е нарушено, тъй като страната е отказала в продължение на няколко години да му възвърне безпричинно събрана сума по анулирани ревизионни актове.

По делото " Шейтанова против България " Европейски съд по правата на човека акцентира, че по голям брой предишни каузи против България е установил нарушавания във връзка с несъразмерната дълготрайност на производството и приема, че и в сегашния случай производството е безпричинно забавено по виновност на националните органи.

По делото " У против България " Европейски съд по правата на човека смята, че макар че производството по сигнал за обезчестяване е почнало бързо и са извършени голям брой дейности по следствие, управляващите са позволили основни пропуски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР