113 са сертифицираните центрове у насВаучери за здраве могат да

...
113 са сертифицираните центрове у насВаучери за здраве могат да
Коментари Харесай

Ваучери за здраве, ако пълнят хазната

113 са сертифицираните центрове у нас


Ваучери за здраве могат да бъдат въведени, в случай че бизнесът успее да потвърди, че ще носят повече доходи за бюджета и ще допринесат за увеличение на вътрешните туристи. Това се споделя в мнение на Министерство на финансите, с което се изисква повече изясненост от бизнеса за предлагането ваучери за отмора в размер на 60 лева на месец, или 720 лева на година, да може да дават работодателите към заплатите на чиновниците.

Това стана ясно по време на 5-ия годишен конгрес на Българската асоциация по балнеология и спа (БУБСПА), който се организира в общините Гоце Делчев и Гърмен.

Министерството на туризма поддържа концепцията, само че следва дълъг път преди реализацията й, разяснява зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева. Тя акцентира, че при реализация на концепцията би трябвало да се запазят ползите на държавния бюджет и да се подсигурява, че няма да се привилегирова част от промишленост.

260 млн. лева годишно се заплащат на работещите под формата на ваучери за храна. Бизнесът упорства същата сума да може да се отделя под формата на ваучери за отмора на служащите в профилираните болнични, спа, уелнес и балнео заведения, които сега са 113 в цялата страна.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР