1100 състезатели са заявили участие в тазгодишното шесто издание на

...
1100 състезатели са заявили участие в тазгодишното шесто издание на
Коментари Харесай

1100 състезатели ще участват в Маратона на Пловдив

1100 състезатели са декларирали присъединяване в тазгодишното шесто издание на Маратона на Пловдив. Той ще се организира на 31 октомври, като с него завършва календарът на дългите бягания в България.

750 състезатели са подали поръчка за отдалеченост полумаратон и 350 за класическата маратонска отдалеченост от 42,195 км, оповестиха уредниците от състезателен клуб по лека атлетика "Маратон Пловдив ".

Стартът в неделя е в 9 часа от пл. "Централен " в посока пл. "Стефан Стамболов ". Движението по посочените улици и булеварди ще бъде лимитирано от екипи на МВР-Пловдив и КАТ-Пловдив, които ще наблюдават за сигурността по време на надпреварата. Очаква придвижването да бъде изцяло възобновено към 14 часа, когато завършва и контролното време на маратонската отдалеченост.

Тази година уредниците от СКЛА "Маратон Пловдив " приготвят сериозна атракционна стратегия по цялото трасе, с цел да поддържат духа на участниците. Още в тунела под Стария град спортистите ще бъдат посрещнати от духовия оркестър на Пловдив, в парка "Лаута " ги чака анимация с канго джъмпс. Фолклорен отбор ще поеме щафетата на Асеновградско шосе, а рок-група Chongi & the ще ги посрещне на бул. "Марица ".

Наградният фонд за спечелилите при мъже и дами е по 3000 лв., за второ място - 2000 лв. и за трето - 1500 лв.. В полумаратонската премията е в размер на отдалеченост на 800 лв., за второ място 500 лв. и за трето 300 лв..

Най-доброто време на класическата отдалеченост досега е 2:24:08 часа, реализирано от Ахмет Насеф (Италия) през 2017 година.

Както и в предходни години, програмата на маратона включва тичане за деца от 6 до 13 години, което ще се състои в деня преди старта на маратона, в събота от 10:30 часа. Те ще създадат две обиколки в Цар Симеоновата градина, по авансово маркирано трасе, и ще завършат на пл. "Централен ", където ще ги чака вкусно парче торта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР