11 състезатели на Спортен клуб "Атлет" /Мездра/ ще вземат участие

...
11 състезатели на Спортен клуб "Атлет" /Мездра/ ще вземат участие
Коментари Харесай

Бегачите от Атлет /Мездра/ ще стартират в 34-то издание на Софийския маратон

11 състезатели на Спортен клуб "Атлет " /Мездра/ ще вземат присъединяване в 34-ото издание на Софийския маратон, който ще се организира тази неделя в столицата. Надпреварата редом е Национален шампионат за мъже и дами на класическата отдалеченост от 42 км 195 м и е част от самодейността "София - Европейска столица на спорта ". Очаква се в Маратон София 2017 да започват над 4000 спортисти от страната и чужбина, което е безспорен връх в историята на това съревнование. Сред особено поканените от уредници елитни бегачи са миналогодишните спечелили в маратона Гудета Бирату при мъжете (2.15:45 ч..) и Белайнеш Югезу при дамите (2.39:38 ч.), и двамата от Етиопия. С доста мощен персонален резултат идва кениецът Самсон Кипроно - 2.10:17 ч., а при дамите Югезу е с достижение 2.32 ч.
Състезаващият се треньор на "Атлет " /Мездра/ Йоло Николов ще започва в полумарато-на на 21 км, а неговите ученици Митко Ценов и Иво Валабанов ще бягат на по-късата отдалеченост - 10,5 км. Други осем представители на мездренския клуб ще се пуснат в всеобщия старт на 3 км. Това са Дева-Мария Драгиева, Рая Лалова, Иван Драгановски, Ива Митова, Денис Владимирова, Мелани Венциславова, Александър Колов и техният треньор Дилян Маринов.
Официалното разкриване на Софийския маратон е в 9:30 ч. в неделя пред Националния стадион "Васил Левски ". В 9:40 ч. ще бъде обещано началото на всеобщия старт, в 10:00 ч. ще потеглят участниците в класическия маратон, а по-късно през 10 минути ще започват състезателите в останалите дисциплини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР