11-годишният Кейлъб Хошау от американския щат Канзас страда от неизлечима

...
11-годишният Кейлъб Хошау от американския щат Канзас страда от неизлечима
Коментари Харесай

Отчаяна майка: Синът ми повръща всичко, което хапне, а лекарите искат да му режат стомаха на всеки 3 месеца

11-годишният Кейлъб Хошау от американския щат Канзас страда от неизлечима болест. Каквото и момчето да изяде, той съвсем незабавно го повръща. Лекарите подвигат ръце и единственото, което те оферират, е да вършат биопсия на стомаха на всеки три месеца в течение на пет години. По този метод те се надяват да изяснят какви храни най-вече вредят на организма на детето. Майката на Кейлъб Линда споделя, че момчето страда от тази болест още от самото си раждане. Докато е бил бебе, той не е могъл да гълта приспособеното мляко и непрекъснато е кашлял. До 4-годишна възраст той гълтал с огромна компликация, по тази причина всичко ми е било давано във тип на пюре.

 Фото ©Facebook

Първоначално Кейлъб неправилно диагностицирали с киселинен рефлукс. През 2016 година момчето почнало да се оплаква от непрекъснато възприятие на буца в гърлото. Тогава лекарите разкрили неизлечимата болест - еозинофилен езофагит.  Фото ©Facebook

Това е хронично заболяване на хранопровода, провокирано от хранителни и аерозолни алергени.
 Фото ©Facebook
" Медиците не знаят какво тъкмо провокира алергията. Те споделят, че ще следят момчето, само че представете си какво значи това за една майка ", споделя Линда.

Лекарите са принудени да вършат на детето биопсия на всеки три месеца. Съществува по този начин наричания жанр на продуктите, общо те са осем. Това са пшеничените произведения, млечните, яйцата, соевите произведения, фъстъци, орехи, риба и миди. Еозинофилният езофагит е неизцерим, само че с помощта на процедурите Кейлъб ще знае какви тъкмо храни би трябвало да заобикаля.
 Фото ©Facebook

В течение на три месеца момчето би трябвало да се храни с произведения единствено от едната хранителна група. Например, този период той ще яде единствено бисквити, самун, кексове и тн. След приключването на периода лекарите ще извършат процедура, в хода на която ще отделят най-дразнещите хранопровода артикули. Ако Кейлъб инцидентно хапне нещо друго по време на интервала, диетата ще би трябвало да стартира през цялото време. Момчето също би трябвало да съблюдава режима, до момента в който дразнителят не бъде открит. За инспекция на всичките осем групи ще са нужни 5 години.
 Фото ©Facebook
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР