11 души ще бъдат обвинени за участие в корупционни схеми

...
11 души ще бъдат обвинени за участие в корупционни схеми
Коментари Харесай

Разследването в НАП доведе до депутатска оставка

11 души ще бъдат упрекнати за присъединяване в корупционни схеми и взимане на подкупи след вчерашната акция в Национална агенция за приходите , заяви bTV.

Според профилираната прокуратура, всички те са взели участие в проведена незаконна група. Само един от тях не е данъчен чиновник, твърди държавното обвиняване.

Всички те бяха разпитани през вчерашния ден след огромната акция в София, Рила и Ботевград.

Междувременно депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев подаде оставка. Той е разследван за укриване на налози при същата акция на спецпрокуратурата.

Депутатът беше махленски от уеб страницата за проверяваща публицистика " Биволъ ", че е продал на малоимотно лице своя компания, която е имала дълг от близо 200 000 лв.. Самата компания " Гамишев - НКБ " ЕООД е в листата на огромните длъжници на Национална агенция за приходите, без имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни ограничения. Фирмата дължи на хазната 195 774 лв.. Купувачът на активите на компанията е с капитал от 2 лв., регистриран е в Ловеч на ул. " Шипка " 5А. Според Търговския указател неин притежател е Георги Михайлов Георгиев, който ръководи 93 компании и е притежател на 53 сдружения с задължения за стотици хиляди. На адреса на " Файнест Асошиътс " в Ловеч на ул. " Шипка " 5А са регистрирани общо 23 компании.

Фамилията на депутата от ГЕРБ е измежду строителните бизнесмени в Гоцеделчевско и съгласно обществените регистри компанията " Гамишев - НКБ " заявява оборот от 3.5 млн. лв. за 2015 година. През годините брачната половинка и снахата на депутата печелят европейски планове надлежно за близо 400 хиляди лева и 300 хиляди лева за възстановяване на къщи за посетители в с. Гайтаниново и в с. Лещен.

Гамишев преди дни беше наказан на 2 години затвор условно и 3 години да не може да кара, тъй като е блъснал преди 4 години пешеходец на пътя.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР