11,495 кг марихуана задържаха митническите инспектори в района на Дунав

...
11,495 кг марихуана задържаха митническите инспектори в района на Дунав
Коментари Харесай

Близо 11,5 кг марихуана задържаха митническите инспектори в района на Дунав мост при Видин

11,495 кг марихуана задържаха митническите инспектори в региона на Дунав мост при Видин. Наркотикът е бил прикрит в зеблени чанти и черни найлонови пликове в долапа на товарен автомобил.

Камионът е превозвал офис техника от Германия през България за Грузия и е ръководен от турски жител. Водачът е показал постоянни документи за товара.

В хода на инспекцията в долапа на полуремаркето, където всекидневно водачите разполагат персонални движимости, митническите инспектори се натъкват на обемистите чанти. При отварянето им намират 10 транспарантни пакета, съдържащи зелена тревиста маса, наподобяваща съцветия от марихуана с присъщата за растението миризма. При изработен полеви наркотест веществото реагирало на канабис/марихуана. Общото му тегло е 11,495 кг. Стойността на предмета на закононарушението е в развой на определяне.

Наркотикът е конфискуван. По случая е формирано досъдебно произвеждане за контрабанда на високорисково наркотично вещество под надзора на Окръжна прокуратура-Видин. Престъпното действие е квалифицирано по член 242, алинея 2, прочие 1 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващия прокурор в качеството на обвинен е притеглен и арестуван за период до 72 часа жителят на Турция Ф.О. (на 27 години).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР