Цената на суровия петрол расте втора поредна година. През последните

...
Цената на суровия петрол расте втора поредна година. През последните
Коментари Харесай

Лошо! Каролев разкри колко още може да скочи цената на горивата и как вече се надува балонът с имотите!

Цената на суровия петрол расте втора поредна година. През последните 2 години има едно 40% увеличение. Това заяви относно цената на горивата в " Здравей, България " икономистът Владимир Каролев.

" Бензинът в Австрия не е по-евтин от тук. Принципно горивата у нас са най-евтини от тези в останалите страни в ЕС. Няма как когато се качват цените на световните пазари, да не се качват и цените в България ", каза той.

" Не виждам проблем, че в Монтана цените са по-ниски от тези в София. Цената зависи от конкуренцията, търсенето и предлагането ", заяви Каролев.

" Това е един много конкурентен и динамичен пазар и е нормално цените да се променят бързо, ако има нужда. Никой не иска да работи без печалба. 2,60 за литър не е лоша прогноза, а нещо възможно и нормално " , смята икономистът.

" Ние сме държава, в която няма нито едно правителство от 2009 година насам, което да си изкара целия мандат. Просто опозицията вечно прави протести, с идеята да има избори и да се бори за властта. Нищо чудно сега някоя партия да се пришие към протест заради цените на горивата например ", заяви Каролев.

" Цените на имотите в София още не са стигнали нивата от преди 2008 година. Много жилища се купуват, за да се отдават под наем на туристи, идващи в столицата. Много се говори колко са се увеличили цените, но не се отбелязва колко са нараснали доходите. Увеличението на доходите позволява на хората да минават от по-малко жилище на по-голямо ", каза той.

" Има наченки на балон, но ако се знаеше кога ще се надуе балонът и кога ще се спука, това нямаше да се случи. К ато гледам колко спестявания имат българите и фактът, че през периода 2008-2016 почти не се строеше, мисля, че все още не е надут балонът. Факт е все пак, че се надува ", завърши икономистът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР