Хората, заразени с COVID-19, развиват антитела, които се запазват минимум

...
Хората, заразени с COVID-19, развиват антитела, които се запазват минимум
Коментари Харесай

Антителата срещу COVID-19 се запазват минимум три месеца

Хората, заразени с COVID-19, развиват антитела, които се запазват минимум три месеца, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикации в сп. " Сайънс имюнолъджи ".

Две изследвания, обхванали общо близо 750 пациенти, установяват като най-дълготрайни антителата IgG (имуноглобулин G), които започват да се появяват след началото на инфекция.

Изследователите са открили, че антителата IgG, насочени към две мишени - шиповидния протеин, който помага на вируса да заразява клетките, и участък от шипа, наречен рецептор свързващ домейн (receptor binding domain - RBD), се запазват над 100 дни.

Джен Гомърман от университета на Торонто, съавторка на едно от изследванията, съобщава, че екипът й също така е открил, че нивата на т.нар. неутрализиращи антитела, които правят вируса неактивен, " изглеждат доста стабилни ".

Авторите на второто изследване от Харвардското медицинско училище съобщават за подобни открития.

Това означава, че правилно формулирана ваксина " трябва да предизвика трайна реакция с потенциал за неутрализиране на вируса ", казва Гомърман. Екипът й е установил също, че антителата в слюнката съответстват на тези кръвта. Изследователите обаче отбелязват, че на този етап тестовете на слюнка не са достатъчно чувствителни, за да заменят кръвните тестове, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13181  Микробиолог: Ако съблюдаваме ограниченията, може да чакаме по-малко болни от грип Микробиолог: Ако съблюдаваме ограниченията, може да чакаме по-малко болни от грип  Нов черен връх по COVID-19 в Русия Нов черен връх по COVID-19 в Русия  Глоби за пасажери без маски в Южна Корея Глоби за пасажери без маски в Южна Корея
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР