37-годишна жена почина от кръвозагуба след ухапване от кучето ѝ

...
37-годишна жена почина от кръвозагуба след ухапване от кучето ѝ
Коментари Харесай

Питбулът, убил стопанката си във Варна, преди година нахапал и приятеля ѝ

37-годишна жена умря от кръвозагуба след захапване от кучето ѝ във Варна. Сигнал за случая е получен в сряда сутринта. Стопанката била ухапана от питбула си в региона на бицепса.

Красимира Илиева живее в жилището под този на жертвата. Тя извикала кола за спешна помощ, която да помогне на дамата. „ Момичето беше добродушно, само че не се грижеше добре за кучето. Още предходната година то нахапа приятеля ѝ по крайници. Момчето два месеца лекуваше раната си и се махна ”, описа тя.

След случая животното беше упоено и откарано в подслон. То имало порезна рана врата, уточни Христина Мирчева, която е помощник на общинския подслон. По първична информация мъж е опитал да избави стопанката на питбула, намушквайки го с нож. „ Ако се откри, че кучето е умъртвило дамата, комисия от еколози ще дефинира ориста му ”, добави тя. 

В някои страни за развъждането на тази порода кучета би трябвало да се преминат специфични курсове и да стопанинът да има обособено място за животното, изясни Мирчева. В някои страни породата даже е неразрешена. По думите ѝ би трябвало да се работи по законите у нас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР