Хонконг е подсигурил доставката на 15 милиона дози ваксина срещу

...
Хонконг е подсигурил доставката на 15 милиона дози ваксина срещу
Коментари Харесай

15 милиона дози ваксина срещу COVID-19 пристигат в Хонконг

Хонконг е подсигурил доставката на 15 милиона дози ваксина срещу COVID-19, като първият един милион от тях ще пристигне през януари, заяви днес ръководителката на изпълнителната власт в китайския специален административен район Кари Лам, цитирана от АП.

Главният администратор на Хонконг каза, че градът е постигнал споразумения със Синовак и с Пфайзер/Бионтех и всяка от компаниите да достави по 7,5 милиона дози ваксина. " При положение че за всеки човек са необходими по две дози, 15-те милиона дози ще са достатъчни за ваксинирането на цялото население на мегаполиса ", отбеляза Лам на пресконференция.

" При ваксинирането с приоритет ще се ползват хората в риск, като по-възрастните и персоналът на старческите домове ", каза главният администратор на Хонконг.

" Целта ни е в рамките на 2021 г. да бъдат осигурени безплатни ваксини на жителите на Хонконг, за да може животът ни да се върне към нормално състояние колкото се може по-рано и да можем да подновим трансграничните дейности, а постепенно - и икономическата дейност ", заяви Лам.

Тя съобщи, че Хонконг преговаря също с Астра Зенека и друг производител с цел да се осигурят общо 30 милиона дози ваксина. " Тогава, ако един вид ваксина се окаже проблемна, ще имаме алтернатива ", обясни тя и отбеляза, че обемът на поръчките ще бъде двойно по-голям от населението на Хонконг ", посочи Кари Лам.

Мегаполисът в момента преживява ръст на новите случаи на коронавирус и е затегнал мерките за социална дистанция. Досега Хонконг е отчел 7378 заразени с новия коронавирус и 114 починали от причиняваното от него заболяване COVID-19, отбелязва АП.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16610  Пандемията от COVID-19 сподели новото лице на бедността Пандемията от COVID-19 сподели новото лице на бедността  Германия се готви за по-строга карантина преди Коледа Германия се готви за по-строга карантина преди Коледа  Англия съкратява карантинния интервал Англия съкратява карантинния интервал
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР