Френските ветеринари за пръв път откриха новия коронавирус в домашна

...
Френските ветеринари за пръв път откриха новия коронавирус в домашна
Коментари Харесай

Във Франция беше регистриран първият случай на заразена котка с COVID-19

Френските ветеринари за пръв път откриха новия коронавирус в домашна котка, която най-вероятно се е заразила от своя стопанин, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6994
В съобщение на Националното ветеринарно училище Алфора се казва, че е констатирана първата инфекция на домашна котка във Франция, която се е оказала носител на вируса SARS-CoV-2.

Както и при други потвърдени случаи в други страни, котката е живяла с човек, заразен с вируса на COVID-19, се казва в съобщение на организацията.

Ветеринари: Котките да не излизат от дома - коронавирусът може да се задържи в козината им

Били проведени тестове за наличие на коронавируса у домашни любимци на жителите на няколко парижки района, при които било заподозряно присъствието на заразата. Един от анализите, взет от споменатата котка, се оказал положителен.

При животното се наблюдавали характерните дихателни и стомашно-чревни симптоми на болестта. Но специалистите отбелязват, че заразата сравнително трудно се предава на домашните любимци, даже при контакт със заразени стопани. Ветеринарите препоръчват в такива случаи животните да се държат на дистанция от инфектираните хора, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6994  Броят на инфектираните с новия ковид в Нидерландия надвиши 40 000 Броят на инфектираните с новия ковид в Нидерландия надвиши 40 000  Премахват лентите в огромните паркове в София. Хората се разхождат без терзания Премахват лентите в огромните паркове в София. Хората се разхождат без терзания  Коронавирусът взе нова жертва у нас Коронавирусът взе нова жертва у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР