Учителка от детска градина Звездица 2 в Русе е диагностицирана

...
Учителка от детска градина Звездица 2 в Русе е диагностицирана
Коментари Харесай

Учителка от детска градина в Русе е с COVID-19, карантинирани са 25 деца

Учителка от детска градина " Звездица 2 " в Русе е диагностицирана с коронавирус. Това съобщават днес от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Последният работен ден на 58-годишната учителка е бил на 18 септември т.г., а първите ѝ симптоми се появяват два дни по-късно. Те се изразяват в отпадналост и повишена телесна температура до 38 градуса. По тази причина жената решава да си направи PCR-тест в частна лаборатория, като резултатът ѝ е положителен. Към момента тя е под домашна изолация.

От Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Русе досега са установили 27 души, които са контактни на заразената. Става дума за 25 деца, хигиенистка и учителка. Те са под домашна карантина.

От Областния оперативен щаб информират, че ще бъдат изследвани 10 деца, от които осем са от детската градина. От там обясняват още, че PCR-тестове ще бъдат правени само на тези, които са проявили някакви симптоми, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12462  София и Благоевград рекордьори по случаи на COVID-19 София и Благоевград рекордьори по случаи на COVID-19  Д-р Стойчо Кацаров: Рискът не е в ковид, а в хаоса в образованието Д-р Стойчо Кацаров: Рискът не е в ковид, а в хаоса в образованието  COVID-19 в Езиковата в Сливен COVID-19 в Езиковата в Сливен
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР