Установено е поредно огнище на коронавирус в училище, този път

...
Установено е поредно огнище на коронавирус в училище, този път
Коментари Харесай

Нов случай на заразена с COVID-19 ученичка в Русе

Установено е поредно огнище на коронавирус в училище, този път в Русе. 17-годишна ученичка от 11 клас на СУЕЕ „ Св. Константин Кирил Философ “ е втората заразено от COVID-19 в учебното заведение. Независимо че момичето има оплаквания, тя е в добро здравословно състояние и се намира под домашна изолация. Тя е контактна на обявения през вчерашния ден случай в учебното заведение, на нейна съученичка.

Продължава провеждането на епидемиологичното проучване, като до момента са установени 27 контактни лица, от които 25 ученици и двама човека от семейството на детето. Всички те са поставени вече под 14-дневна домашна карантина. Все още не е ясно, дали има и други заразени деца в училището.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа в област Русе са регистрирани седем нови случая на коронавирус, като сред тях е и 52-годишен мъж, който е жител на област Търговище, но е оставен на домашна изолация в село Церовец. руги двама души – мъж на 43 години от Русе и 46-годишна жена от село Божичен, са хоспитализирани в Университетска болница „ Медика Русе “.

Останалите случаи са при три жени от Русе, които са съответно на 19, 20 и 71 години. Те не проявяват сериозна симптоматика и за сега се намират под домашна изолация. Между тях не е установена епидемична връзка. Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 466, като активните случаи са 76. От тях 23-ма са на болнично лечение, а 53-ма са под домашна изолация. Броят на мъжете сред активните случаи е 30, а жените са 46, което в проценти е съответно 39% и 61%.

Почти същото остава разпределението в процентно отношение при всички заболели от началото на пандемията. 270 са жените, а мъжете са 196, което е респективно 58% и 42%. За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 367.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13095  Китай с нови случаи на ковид Китай с нови случаи на ковид  Доц. Чорбанов: Затварянето по домове и изби е неуместно Доц. Чорбанов: Затварянето по домове и изби е неуместно  Доц. Мангъров скочи на НОЩ, вижте за какво

Доц. Мангъров скочи на НОЩ, вижте за какво
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР