Турция е изпратила медицински самолет, за да репатрира от Швеция

...
Турция е изпратила медицински самолет, за да репатрира от Швеция
Коментари Харесай

Турция си прибра от Швеция заразен с коронавирус сънародник, който не е получил лечение

Турция е изпратила медицински самолет, за да репатрира от Швеция турски гражданин, диагностициран с новия коронавирус, който не е получил лечение. Това съобщава Анадолската агенция, цитирани от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6328
Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа е дал нареждане 47-годишният Емруллах Гюлюшкен и четирите му деца да бъдат върнати с медицински самолет от Малмьо. Решение за това е било взето, след като дъщерите на Емруллах Гюлюшкен - Самира и Лейля са споделила в социалните мрежи съобщение и видео за състоянието на баща си и са помолили за помощ.

Турското посолство в Стокхолм и Агенцията за турците в чужбина са се свързали със семейството и министър Коджа е разговарял с една от дъщерите.

" Скъпа Лейля, ние чухме твоя глас. Наш медицински самолет излита в 06.00 часа и ние идваме в Швеция ", е написал здравният министър Коджа в Туитър в отговор на зова за помощ на Лейля.

Генералното консулство на Турция в Бургас е дарило защитни облекла за Сливен

Той е уверил, че болниците и лекарите в Турция са в готовност да лекуват нейния баща.

Лейля е разказала, че баща й се е разболял преди 13 дни, имал температура и затруднено дишане. Тя казала, че са се обаждали в болница, но не са получили положителен отговор.

След като състоянието на болния се влошило, в дома им дошъл лекар, който прегледал бащата и извикал линейка за транспортиране на пациента в болинца. След като бил хоспитализиран, той е диагностициран с коронавирус. Въпреки това е бил отпратен у дома.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6328  Трима водачи в София не се подчинили на полицейски разпоредби Трима водачи в София не се подчинили на полицейски разпоредби  Лабораторията за COVID-19 към Медицински университет - Плевен се нуждае от донори Лабораторията за COVID-19 към Медицински университет - Плевен се нуждае от донори  Две дами са новите инфектирани с ковид в Русе Две дами са новите инфектирани с ковид в Русе
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР