Трябва да има т.нар. нова нормалност. Трябва да се подготвим

...
Трябва да има т.нар. нова нормалност. Трябва да се подготвим
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: COVID-19 ще бъде сред нас, трябва да сме подготвим за новата нормалност

Трябва да има т.нар. нова нормалност. Трябва да се подготвим за това, че този вирус ще бъде сред нас. Трябва да се справяме с неговата агресия и човешката популация да продължи да съществува. Това каза в предаването " Още от деня " по БНТ кардиологът проф. Иво Петров.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6466
Относително малък брой от населението явно е контактувало с вируса и причината за това са рано взетите мерки. Това ни даде време да се подготвим. В момента сме много добре подготвени в национален мащаб, заяви той.

Според мен е обосновано отпускането на мерките, защото стоим много добре в Европа, а и колелото на икономиката трябва се завърти отново, цикълът на живота ни трябва да се завърти отново. Сега трябва да се прояви и нашата социална отговорност – тези, които имат повече резерви, трябва да бъдат благосклонни към тези, които нямат. Трябва да си помагаме, посочи проф. Петров.

Разрешава се посещението на паркове и градини

Ако се отпуснат безконтролно мерките, вероятно може да се стигне до втори пик на зазболеваемостта, но в България това не се случва безконтролно, добави той.

Доказаната терапия засега клони към нула, но ние трябва да използваме всички средства, които в миналото са използвани срещу други зарази, защото някои от тях на определен етап от лечението имат своето значение, за да преживее пациентът заболяването и да не е податлив на повторно заразяване. Ние постоянно си обновяваме информацията за тези средства, за да можем да помогнем на нашите пациенти, каза още проф. Иво Петров.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6466  Курц насаждал боязън у хората поради ковид? Курц насаждал боязън у хората поради ковид?  КПП-тата във КПП-тата във " Филиповци " и " Факултета " падат  Франция създадава звено за психическа поддръжка на шефовете на компании Франция създадава звено за психическа поддръжка на шефовете на компании
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР