Съобщаването на данните за разпространението на коронавирус трябва да се

...
Съобщаването на данните за разпространението на коронавирус трябва да се
Коментари Харесай

Бившият шеф на „Пирогов“ за COVID-19: Искаме ли да уплашим обществото?

Съобщаването на данните за разпространението на коронавирус трябва да се случи така, че да си дадем сметка дали искаме населението да бъде уплашено. В началото това беше необходимо, хората да се уплашат, за да се пазят. Втора вълна от COVID-19 към момента няма. Това смята доц. Спас Спасков, бивш шеф на „ Пирогов “.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9657
„ Аз мисля, че хората са достатъчно уплашени, има страхотно много хора, които са уплашени, но и такива, които каквото и да се случи – няма да уплашат “, коментира той.

Затягат мерките заради скока на заразените с COVID-19 и неспазването на дисциплина

В предаването „ Плюс-минус “ по Нова телевизия специалистът заяви, че се е постигнал добър резултат хората да повишат хигиенита си или да променят ежедневието си за повече сигурност. Спасков даде пример с това, че много фирми са минали на варианта за хоум офис.

Бившият директор на „ Пирогов “ е убеден, че системата ни може да се справи, но Здравната каса трябва да предвиди повече финансова гъвкавост. Според доц. Спасков днес лекарите имат по-голямо познание по коронавируса и приемат много по-точно и навреме пациентите, а броят на тежко боледуващите намалява.

Кризата с коронавируса обаче е довела до друг проблем, отбеляза специалистът - наплашеното население спря да търси болниците за другите заболявания. Така се е стигнало на намаляване броя на пациентити и съответно на разходите, но по-нататък Спасков очаква, че ще има компенсация.

„ Системата, по която работят болниците, в общи линии е ден за ден. Цялото това събитие показа, че това не е много устойчива система “, отбеляза още бившият ръководител на „ Пирогов “.

Според него проблеми са се видели в световното здравеопазване с липсата на резерв от защитни маски например.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9657  Разхлабват редица ограничения против COVID-19 в Англия от 4 юли Разхлабват редица ограничения против COVID-19 в Англия от 4 юли  Глобяват премиера Борисов за липса на маска в Рилския манастир Глобяват премиера Борисов за липса на маска в Рилския манастир  Победител в Победител в " Американски кумир " е болен от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР