Строеж блокира коли в гаражите им в Благоевград. За това

...
Строеж блокира коли в гаражите им в Благоевград. За това
Коментари Харесай

Пълен абсурд! Коли завинаги в гаража, блокирани от строеж в Благоевград!

Строеж блокира коли в гаражите им в Благоевград. За това се оплакаха собствениците на автомобилите, които доскоро ги паркирали в подземието на блока. Изведнъж обаче на средата на пътя, който води до гаражите, инвеститор от съседна сграда започнал да строи стена. Тя вече е завършена, а достъп до подземието на блока няма, предава Нова тв.
Подземните гаражи в кооперацията са 11. Всеки един от тях е струвал на собствениците между 4 и 6 хиляди евро. Преди месец внезапно и без предупреждение пътят до гаражите се разкопава и по средата му започва изграждането на стена.
Собствениците на три от гаражите не знаят за проблема . Ако автомобилите им се окажат, че са вътре, те няма да могат да ги изкарат навън. Обяснение хората твърдят, че не получават отникъде. Всички имали акт 16 за сградата, разполагали и с всички документи за собственост върху гаражите. Въпреки всичко това, гаражите в момента са се превърнали в рядко използваеми големи мазета.
От Община Благоевград обясниха, че пътят, който води до гаражите, до 2011 г. се е водил улица без тротоар. Тя обаче била превърната незаконно в рампа, водеща за гаражите. През 2011 г. в сила влиза нов регулационен план на квартала. От него се заличава улицата с гаражите. За тази промяна обаче хората от кооперацията така и не разбрали.
Собствениците на гаражите са категорични, че ще търсят правата си и ще сезират прокуратурата, макар да са наясно, че едва ли ще получат алтернативен достъп до гаражите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР