Срещите с приятели и други семейства ще бъдат забранени в

...
Срещите с приятели и други семейства ще бъдат забранени в
Коментари Харесай

Заради коронавируса в Бирмингам забраняват срещите с приятели и с други семейства

Срещите с приятели и други семейства ще бъдат забранени в британския град Бирмингам поради нарастване на броя на случаите на заразяване с коронавируса, предаде Франс прес, като цитира изявление на местните власти.
Ковид-19 взе най-малко 41 600 жертви във Великобритания. В момента всеки болен заразява между 1 и 1,2 други, което показва ускоряване на разпространението на вируса.

През вчерашния ден във Великобритания бяха регистрирани 3539 нови случая, показват официалните данни.

Това е най-лошият дневен показател от 17 май.

В Бирмингам, град с 1,1 милиона жители, броят на заразените нарасна от 30,1 до 75 случая на 100 000 жители.
" От 15 септември жителите на Бирмингам няма да могат да се срещат с други домакинства, на закрито или в частни градини ", предупреди местният съвет.

" Знам, че е трудно, особено когато сме свикнали да виждаме приятелите и семейството си, но е от жизненоважно значение да се спазват тези правила и да се защитим взаимно предвид внезапното нарастване на равнището на заразяване ", заяви Йън Уорд, председател на общинския съвет на Бирмингам.

Той подчерта, че според наличните данни заразата се е разпространила вследствие на социални срещи.

Жителите на града могат да посещават кафенета, ресторанти или магазини, но не могат да се срещат с лица от други домакинства.

Според проучване на Лондонския имперски колеж сред над 150 000 доброволци, всеки болен от коронавируса заразява средно 1,7 души и броят на случаите нараства два пъти на всеки 7-8 дни.

" В момента навлизаме във фаза на засилено предаване на болестта, докато приближаваме есента ", заяви професор Азра Гани, специалист по епидемиология и заразни болести в Лондонския имперски колеж.

Особено притеснително е, че болестта вече не изглежда ограничена в идентифицирани огнища, подчерта той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12149  Испания заяви за 4708 нови случаи на ковид Испания заяви за 4708 нови случаи на ковид  Нидерландия записва най-високия дневен брой нови инфектирани с ковид от април Нидерландия записва най-високия дневен брой нови инфектирани с ковид от април  Болницата в Ловеч получи подаяние от бизнеса за над 100 хиляди лв. Болницата в Ловеч получи подаяние от бизнеса за над 100 хиляди лв.
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР