Според френския имунолог Ерик Вивие от многопрофилната болница в гр.Марсилия,

...
Според френския имунолог Ерик Вивие от многопрофилната болница в гр.Марсилия,
Коментари Харесай

Френски имунолог разкри какво може да се пребори с пандемията

Според френския имунолог Ерик Вивие от многопрофилната болница в гр.Марсилия, единственият начин човечеството да се справи с пандемията от COVID-19 е масовото прилагане на подходяща ваксина, пише изданието Сайънс алърт.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5921
Вивие основава вижданията си на факта, че преболедувалите от новия коронавирус не изграждат подходящ имунитет. На човешкия организъм са му необходими 3 седмици за образуването на достатъчно количество антитела против подобни съдържащи РНК вируси, като SARS-CoV-2. Но дори и тогава те траят до три месеца.

Както показа епидемията от БИРС през 2002-2003 година, оздравелите хора имаха защита в продължение на около 3 години. Но тези данни трябва много внимателно да се екстраполират спрямо другите коронавируси.

ООН с резолюция, приканваща за равен достъп до бъдещи ваксини за коронавирус

За преболедувалите от COVID-19 станаха известни случаи на повторно възникване на симптомите, като в Република Корея. Това показва,че инфекцията, подобно на хепреса, може да премине в хронична форма, без външна проява на болестта.

Дори и при изработването на антитела, съществува риск те да изострят заболяването. Засега не е известно кои антитела са по-ефикасни срещу заразата - тези, които са преболедували от леката или от тежката форма на заболяването.

Като се вземат предвид всички тези неизвестни, експертите се съмняват, че с времето може да бъде изграден групов имунитет на населението спрямо COVID-19. Поради тази причина най-ефикасното средство срещу заразата ще се окаже масовата имунизация с надеждна ваксина.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5921  Менда Стоянова: Не е добре ние да създадем огнище на болестта в Народното събрание

Менда Стоянова: Не е добре ние да създадем огнище на болестта в Народното събрание  ГЕРБ няма да вземат участие в съвещанието на Народно събрание, с цел да не пламне огнище от ковид, разгласи Менда Стоянова ГЕРБ няма да вземат участие в съвещанието на Народно събрание, с цел да не пламне огнище от ковид, разгласи Менда Стоянова  Бойко Борисов: На дебелоглав на никой не вършим. Ако има усъвършенстване, парковете ще се отворят, даде обещание той

Бойко Борисов: На дебелоглав на никой не вършим. Ако има усъвършенстване, парковете ще се отворят, даде обещание той
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР