Социални вълнения може да избухнат сред бедните слоеве и маргиналите

...
Социални вълнения може да избухнат сред бедните слоеве и маргиналите
Коментари Харесай

Пандемията може да породи безредици сред бедните в западните градове

Социални вълнения може да избухнат сред бедните слоеве и маргиналите в големите градове на Запад, които са лишени от източници на доходи заради кризата с COVID-19, съобщи председателят на Международната федерация на Червения ръст и Червения полумесец Франческо Рока, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2899
" Има много хора, които живеят много маргинализирано в така наречените черни дупки на обществото. Опасявам се, че в повечето сложни квартали в големите градове до няколко седмици ще има социални проблеми ", предупреди Рока на организирана от ООН пресконференция.

Опашки за оръжия се извиха в Унгария

" Това е социална бомба, която може да избухне във всеки момент, защото те нямат никакъв начин да получат доход ", каза той.

Рока се включи в пресконференцията от Милано, след като посети някои от най-тежко пострадалите от епидемията италиански гладове Кодоньо, Бергамо, Бреша и Лоди. По думите му някои хора със семейства, които обикновено преживяват с временна работа на парче за 20-25 евро, често са извън програмите за социална помощ.

" Помислете за ромските лагери ", каза също председателят на хуманитарната организация.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2899  Майка изобрети автентичен метод по какъв начин да откъсне от екраните многочислената си челяд Майка изобрети автентичен метод по какъв начин да откъсне от екраните многочислената си челяд  Китайски учени: COVID-19 се съпровожда от увреждания на стомашно-чревния тракт Китайски учени: COVID-19 се съпровожда от увреждания на стомашно-чревния тракт  Кораб, дошъл от Украйна, е подложен под карантина в пристанище в Истанбул Кораб, дошъл от Украйна, е подложен под карантина в пристанище в Истанбул
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР