Служители на Държавния департамент на САЩ призовават своя шеф Майк

...
Служители на Държавния департамент на САЩ призовават своя шеф Майк
Коментари Харесай

Служители в Държавния департамент призоваха Помпейо да осъди подстрекателствата на Тръмп

Служители на Държавния департамент на САЩ призовават своя шеф Майк Помпейо да осъди президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за подстрекателство към безредици,съобщи телевизия Си Ен Ен, цитирана от ТАСС, предава БТА.

Телевизията цитира паметна записка, която дипломатите са подготвили и смятат да изпратят на държавния секретар. В нея те отбелязват, че " подстрекателствата на Тръмп доведоха до жесток метеж в Капитолия, до смъртта на петима души, до мнозина пострадали, до унищожение на държавна собственост и вандализъм, а също и до неоценими вреди, причинени на нашата демократична система и на имиджа на САЩ в чужбина ".

Под документа са се подписали около стотина дипломати.

С остра критика към Тръмп се обърна и бившата американска посланичка в ООН Ники Хейли, често спрягана за кандидат за президент от Републиканската партия.

" Тръмп много сгреши с думите си ", каза тя, цитирана от Асошиейтед прес, в реч на зимното заседание на Националния комитет на партията.

" Действията му след изборите през ноември ще получат тежка присъда от историята ", отбеляза дипломатката.
Тя каза, че е " дълбоко разочарована ", защото тези действия ще се отразят на наследството на администрацията на Тръмп, член на която бе и самата Хейли. " Това наистина е срамно, защото аз съм една от онези, които вярваха, че нашата страна е постигнала някои забележителни успехи през последните 4 г. ", подчерта дипломатката.
Всичко по тематиката: Размириците в Капитолия 85  Тръмп обмисля дали да не сътвори своя различна платформа на Twitter Тръмп обмисля дали да не сътвори своя различна платформа на Twitter  Подготвя се импийчмънт против Тръмп в понеделник Подготвя се импийчмънт против Тръмп в понеделник  Задигнали преносим компютър от офиса на Нанси Пелоси при щурма на Капитолия Задигнали преносим компютър от офиса на Нанси Пелоси при щурма на Капитолия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР