След абитуриентските балове на 27 юни във Велико Търново 25-ма

...
След абитуриентските балове на 27 юни във Велико Търново 25-ма
Коментари Харесай

25-ма са заразени с COVID-19 след абитуриентските балове във Велико Търново

След абитуриентските балове на 27 юни във Велико Търново 25-ма души са заразени с COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в областния град, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10070
Резултатите от епидемиологичното проучване във връзка със случай на Коронавирус -19 в Частната професионална гимназия " Аркус " и проведените изследвания на учениците и учителите след абитуриентските балове показват, че от общо 42 души, присъствали на абитуриентския бал, 16 ученици, 6 учители и трима придружители са дали положителен резултат при проведено изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19.

Данните са показателни за наличие на епидемично огнище в ЧПГ " Аркус ", уточняват от РЗИ.

Установени са потвърдени случаи на COVID-19 при лица, които не са присъствали на бала на училището, но са били заедно в дискотека в града същата вечер.

Още 15 ученици и учители във Велико Търново са с COVID-19

Издирените досега 142 контактни лица са поставени под карантина.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10070  Шефът на Шефът на " Пирогов ": Има пик на инфектирани с COVID-19 младежи  Новите инфектирани с ковид в Русия са под 7000 десети следващ ден Новите инфектирани с ковид в Русия са под 7000 десети следващ ден  Още 15 възпитаници и учители във Велико Търново са с COVID-19 Още 15 възпитаници и учители във Велико Търново са с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР