С всеки изминал ден виждаме нови рекорди на разпространение на

...
С всеки изминал ден виждаме нови рекорди на разпространение на
Коментари Харесай

Имунолог: От април е ясно как ще върви пандемичният процес

С всеки изминал ден виждаме нови рекорди на разпространение на коронавируса у нас. Нашето поведение като общество се промени последните два месеца, нормално вирусът да има повече възможност да се разпространява. Това заяви в ефура на БНТ имунологът д-р Велизар Шиваров.

" Какото повече се разпространява вирусът, толкова повече хора ще влязат в контакт с него и е толкова по-голяма вероятността хора, които имат по-голяма предразположеност за по-тежко протичане да се разолеят и съответно да платят за това с живота си. Около 10% от тежкопротичащите случаи имат вродени мутации, така че те са по-предразположени да прекарат по-тежко заболяването и да загинат ", категоричен е той.

Според лекаря още през април е било ясно, че пандемичният процес ще върви с разпускане и затягане на мерките, докато не бъде намерено някакво средство като ваксина, което да позволи бързо натрупване на хора, които са резистентни към това заболяване.



" Най-логичният вариант е периодично отхлабване и стягане на мерките. Не би трябвало никой да бъде учуден от това, напротив ", каза д-р Шиваров.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14373  Столична частна болница усилва Коронавирус леглата Столична частна болница усилва Коронавирус леглата  Отварят COVID-хотели вместо полеви лечебни заведения

Отварят COVID-хотели вместо полеви лечебни заведения  Епидемиолог: Скоро умрелите от ковид в България може да са стотици дневно Епидемиолог: Скоро умрелите от ковид в България може да са стотици дневно
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР