САЩ са преживели най-смъртоносната седмица заради коронавируса от април насам.

...
САЩ са преживели най-смъртоносната седмица заради коронавируса от април насам.
Коментари Харесай

САЩ отчитат най-смъртоносна седмица. Експерти алармират: Най-лошото предстои

САЩ са преживели най-смъртоносната седмица заради коронавируса от април насам. Битката с новата зараза са загубили 15 000 души, съобщиха здравни служители, цитирани от Ройтерс, и предупредиха, че най-лошото предстои.

Броят на заразените за миналата седмица е се е увеличил с 19 процента, което означава 1,4 милиона инфектирани само за тези 7 дни, след отбелязания преди това известен спад заради чествания в САЩ голям празник - Деня на благодарността, поради което много центрове за тестиране за вируса останаха затворени.

Най-висока заразяемост е отбелязана в щатите Роуд Айлънд и Индиана, с повече от 700 новозаразени на всеки 100 000 души. Най-много смъртни случаи пропорционално на населението са отбелязани в щатите Северна и Южна Дакота.

Правителствени и здравни служители предупредиха, че броят на заразените и починалите ще расте още в предстоящите седмици и месеци заради това, че по празниците хората не послушаха съветите на здравните експерти и масово пътуваха и се събираха с голям брой свои близки.

" Мисля,че януари ще бъде ужасен, защото ще се насложат последиците от масовите празнувания на Деня на благодарността и на Коледа ", каза главният експерт на САЩ по инфекциозни болести д-р Антъни Фаучи.

През миналата седмица 10,5 процента от всички направени в САЩ тестове за вируса са били положителни, срещу 9,8 на сто в предишната, като в щатите Айова, Айдахо и Южна Дакота този процент е надхвърлил 50, посочва Ройтерс, цитирани от БТА.

Много тежко е положението и в най-населения американски щат - Калифорния. Там само за един ден - неделя, бяха регистрирани рекордните над 30 000 новозаразени (срещу почти 22 000, също рекордни, в петък.

Средният дневен брой на новорегистрираните заразени през тази седмица в САЩ е 193 863, сочат изчисления на Ройтерс, базирани на официални данни по щати.

До момента в страната са регистрирани 14,7 млн. заразени с коронавируса и над 282 000 смъртни случая, свързани с Ковид-19, като и по двата показателя САЩ са на първо място в света.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16399  Рязко повишаване на случаите на ковид Рязко повишаване на случаите на ковид  Лъвове в зоопарк преболедували ковид Лъвове в зоопарк преболедували ковид  " Иновио " стартира втора фаза на клинични проби на ваксина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР