Рязко спада броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция. Въпреки

...
Рязко спада броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция. Въпреки
Коментари Харесай

Броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция рязко спада

Рязко спада броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция. Въпреки това обаче натискът над здравната система продължава заради немалкия брой тежки случаи. Лекарите настояват ограничителните мерки да се облекчат чак след празниците заради непрекъснато откриване на нови огнища на заразата, пояснява БНР.

Днес за първи път след повече от месец карантина отвориха магазините за сезонни стоки. Пазаруването е позволено при строги мерки и задължително разрешение със есемес. Търговците не очакват и сериозни приходи при тези условия.

Националната карантина е до 14 декември, но и след това според епидемолозите търговските магазини трябва да останат затворени, за да не се превърнат в огнища на заразата.

Лекарите препоръчват правителството внимателно и бавно да облекчава мерките в рамките на няколко месеца.

В Северна Гърция, където продължава най-голямата активност на коронавируса, собствениците на ресторанти, барове и кафенета съобщиха, че за празниците няма да отворят, защото при наложените мерки не очакват и клиенти.

Според говорителят на правителството Стелиос Пецас вероятно за празниците ще е в сила забраната за напускане на районите.

В същото време психолози алармират за рязко покачване на психическите заболявания предимно сред младите и сред възрастните хора.

Очаква се до няколко дни решение на правителството за необходимите мерки, които ще останат в сила и през новогодишните празници в условията на ограничена възможност за пътуване.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16354  Разкриват детайлности за акцията по имунизиране против COVID-19 Разкриват детайлности за акцията по имунизиране против COVID-19  От през днешния ден Гърция последователно отваря търговията на дребно От през днешния ден Гърция последователно отваря търговията на дребно  В Пазарджик отвориха детска градина за децата на родители на първа линия В Пазарджик отвориха детска градина за децата на родители на първа линия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР