Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди, че

...
Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди, че
Коментари Харесай

Шефът на СЗО: Най-лошото във връзка с коронавируса все още предстои

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди, че най-лошото все още предстои във връзка с пандемията от коронавируса. Това предупреждение идва в момент, в който редица страни по света започнаха да облекчават ограниченията, въведени заради пандемията, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5899
Ръководителят на СЗО не уточни защо смята, че пандемията, заразила близо 2,5 милиона души по света и отнела живота на над 166 000 души, може да се влоши. Някои обаче вече обърнаха внимание към бъдещо голямо разпространение на заразата в Африка, където здравните системи са по-малко развити.

Над 300 жертви на COVID-19 в Африка

Шефът на СЗО припомни, че преди век испанският грип е отнел живота на 100 милиона души по света. " Но сега ние имаме технология, ние можем да избегнем подобно бедствие, ние можем да предотвратим този род криза ", каза той.

" Вярвайте ми. Най-лошото е все още пред нас ", заяви той. " Нека да предотвратим тази трагедия. Това е вирус, който много хора продължават все още да не разбират ", предупреди той.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5899  4-дневна карантина в Турция поради националния празник 4-дневна карантина в Турция поради националния празник  Ген. Мутафчийски попари очакванията за разхлабване на ограниченията Ген. Мутафчийски попари очакванията за разхлабване на ограниченията  За първи път от два месеца - в Италия регистрираха понижение на инфектираните от новия ковид За първи път от два месеца - в Италия регистрираха понижение на инфектираните от новия ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР