Руският президент Владимир Путин е наредил стартиране на масова ваксинация

...
Руският президент Владимир Путин е наредил стартиране на масова ваксинация
Коментари Харесай

Путин: Почвайте масовата ваксинация!

Руският президент Владимир Путин е наредил стартиране на масова ваксинация на населението, предаде РИА Новости.

" Необходимо е кампанията, която трябва да обхване всички наши съграждани, да започне от следващата седмица ", е заявил държавният глава по време на среща с министри в Москва.

" Дотогава трябва да бъде подготвена цялата необходима инфраструктура ", е подчертал още президентът на Руската федерация.

Доброволното ваксиниране срещу COVID-19 с препарата " Спутник V " е стартирало в началото на декември. Кампанията е обхванала най-рисковите групи – медицински персонал, учители и преподаватели във висши учебни заведения, студенти, служители в институции, работещи в търговски обекти и други.

От списъка са били изключени хората под 18-годишна възраст, бременните и кърмачките, пациентите с хронични заболявания, както и хората, прекарали остри респираторни заболявания в 30-дневен срок.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18236  Нов връх по смъртност от COVID-19 в Съединени американски щати Нов връх по смъртност от COVID-19 в Съединени американски щати  Румъния получи първата пратка ваксини на Moderna Румъния получи първата пратка ваксини на Moderna  Удължават изключителното състояние в Италия до май? Удължават изключителното състояние в Италия до май?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР