Румънският министър на икономиката Вирджил Попеску съобщи снощи, че е

...
Румънският министър на икономиката Вирджил Попеску съобщи снощи, че е
Коментари Харесай

Румъния вече произвежда собствени санитарни маски

Румънският министър на икономиката Вирджил Попеску съобщи снощи, че е започнало производството на първите санитарни маски в Румъния, като след две седмици се очаква страната да произвежда по половин милион маски на ден, съобщава сайтът Зиаре.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3136
" Днес започна производството на първите маски в Румъния! (...) Скоро ще произвеждаме по 150 000 маски на ден, тоест над 4 милиона маски месечно. А от 15 април ще се стигне до 500 000 маски на ден, съответно по 15 милиона маски месечно ", написа министърът във Фейсбук.

Над 1800 души са заразените с COVID-19 в Румъния

Попеску благодари на компанията Техтекс от северния окръг Бихор, част от групата Тапаро, която досега е произвеждала външните два слоя на маските, а отсега вече произвежда и целия продукт.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3136  Четирима души избягаха от карантината си в Разградско Четирима души избягаха от карантината си в Разградско  С 45 млн. лева по ОПРЧР ще бъде разширена патронажната грижа за възрастни и хора с увреждания С 45 млн. лева по ОПРЧР ще бъде разширена патронажната грижа за възрастни и хора с увреждания  Карантина по региони - нова мярка за битка с COVID-19 в Турция Карантина по региони - нова мярка за битка с COVID-19 в Турция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР