Разумно е да се разхлабват мерките, когато цифрите показват, че

...
Разумно е да се разхлабват мерките, когато цифрите показват, че
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов коментира защо няма да се отворят заведенията

Разумно е да се разхлабват мерките, когато цифрите показват, че имаме по-малка заболеваемост. Ние сме отличници в Европа, но това не трябва да ни опиянява и да си кажем, че нямаме проблем. Вирусът циркулира, ваксинацията върви по-бавно и мерките ще корелират спрямо показателите ", каза председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов в " България сутрин ".

Според него здравната ни система не е била толкова натоварена, а персоналът вече е много добре обучен.

" Също така се тества масово. Това вече не е проблем, но преди месеци беше ", добави д-р Брънзалов.

На въпроса дали специалистите се притесняват от разхлабването на мерките, той отговори, че " притесняваме " не е точната дума.

" В Европа имат по-големи затруднения. При нас е по-добро положението. Никой не иска да има рестрикции в обществото. Видяхме как се събира една негативна енергия в него. Решения не се взимат под натиск - взимат се премислено. Мисля, че в България няма да стигнем до насилие и тежки протести ", каза д-р Брънзалов пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че причината да не се отварят все още ресторантите и баровете е, че там е много трудно да бъдат спазени мерките като дистанция и добро поддържане на необходимата хигиена. Д-р Брънзалов коментира и проблема със забавянето на доставките на ваксини.

" Почти всяка седмица ще има доставки на ваксини. Ваксини да стоят по складовете няма. Всичко което се получи, се разпределя по съответните региони и ваксината се доставя на всички, които желаят. Проблемът е в доставките. Ние сме заявили едни количества, но се доставят други “, смята той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18853  Проф. Мурджева с конкретизиране за новата разновидност на COVID-19 Проф. Мурджева с конкретизиране за новата разновидност на COVID-19  Саудитска Арабия ще получи ваксини на АстраЗенека от Индия Саудитска Арабия ще получи ваксини на АстраЗенека от Индия  Зеленски дава обещание идването на един милион дози ваксина  Зеленски дава обещание идването на един милион дози ваксина 
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР