Работата на британския стрийт художник Банкси Момиче с балон, която

...
Работата на британския стрийт художник Банкси Момиче с балон, която
Коментари Харесай

Неочакван обрат със саморазрушилата се картина на Банкси

Работата на британския стрийт художник Банкси " Момиче с балон ", която след продажбата й на търг се саморазруши, може да се окаже двойно по-скъпа от продажната, след нарязването й на лентички.

Агенцията цитира мнението на Джоуи Сайър, специалист по продажби на произведения на изкуството от компанията " Май арт брокер ". В събота творбата на Банкси бе продадена от аукционната къща " Сотбис " за 1,04 млн. долара.

Banksy`s " girl with a balloon " painting shredded itself right after it was sold for more than $1M TROOOOOLLLL https://t.co/JP9E478aoX pic.twitter.com/3oYDUlFno3
— Chandana Ekanayake (@Ekanaut) 6 октомври 2018 г. Веднага след удара на чукчето обаче, скритото устройство за унищожавана не документи под рамката на картината започна да я нарязва на лентички по команда на автора.

По мнение на експерта купувачът на " Момиче с балон " може да се окаже щастливец, тъй като стойността на увредената по този начин творба може само да расте. " Отделеното внимание на лота от страна на медиите и неговото саморазрушаване могат да вдигнат двойно цената му ", твърди Джоуи Сайър.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР