Пропуск в здравната система – лаборатории правят платени PCR тестове,

...
Пропуск в здравната система – лаборатории правят платени PCR тестове,
Коментари Харесай

Лаборатория прави платени PCR тестове, но не ги отчита

Пропуск в здравната система – лаборатории правят платени PCR тестове, които не се отчитат в националната система, съобщава БТВ.

На 18 ноември Боряна Петрова усеща обща отпадналост. Още на следващия ден се тества в лаборатория – и с антигенен тест, и с PCR. Резултатите са положителни. Работодателят ѝ информира Столичната здравна инспекция.

Оттам се свързват с нея и я информират – имат уведомление от началника ѝ, но положителният ѝ тест го няма.

Аз обясних къде см го правила и те казаха: " О, да, знаем за тази лаборатория, но тя не ни изпраща резултатите ". При разговора с РЗИ стана ясно, че след като нямат данни, аз не съм официално в болнични, обясни жената.

Тества се отново и така влизането в статистиката ѝ струва над 240 лева.

От лабораторията обясниха, че уведомяват пациентите си и чрез сайта, и чрез бланка, с която пациентите декларират, че са наясно, че на практика тестът, който плащат, може да послужи само за лична информация.

Тестове за коронавирус правим от август, не ги отчитаме никъде, защото нито Министерството на здравеопазването, нито РЗИ ни дадоха достъп, обясни Емил Митев, мениджър " Продажби " в лабораторията.

Лабораторията не е част от списъка с лицензираните, чиито резултати с еотчитат в системата. От лятото досега в нея са направени около 4000 PCR теста. Затова отстоличната РЗИ обясниха че резултатите трябвада бъдат потвърждавани в Националната реферерентна лабораотрия.

От СРЗИ допълниха, че в тази лаборатория няма назначени лекари, заради което е сезирана Софийската районна прокуратура.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16324  В Италия към този момент са умряли над 60 000 инфектирани с ковид В Италия към този момент са умряли над 60 000 инфектирани с ковид  Скандално: Близки на умрял от COVID-19 в Брезнишко разбрали на опелото му, че погребват различен Скандално: Близки на умрял от COVID-19 в Брезнишко разбрали на опелото му, че погребват различен  Проф. Костов: Съветвам всички над 40 година да се имунизират против COVID-19 Проф. Костов: Съветвам всички над 40 година да се имунизират против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР