Продължаваме да правим изследвания за възможността, ако дойде нов вирус,

...
Продължаваме да правим изследвания за възможността, ако дойде нов вирус,
Коментари Харесай

Българин в екипа, разработил терапия срещу COVID-19 с антитела

" Продължаваме да правим изследвания за възможността, ако дойде нов вирус, да имаме антитела срещу него ", каза пред БНР проф. Димитър Димитров от Университета в Питсбърг, чийто екип работи върху обещаваща терапия срещу Covid-19, основана на изолиране на антитела, които да блокират вируса.

Той обясни, че антителата вече се произвеждат от фирма, след което трябва да преминат през клинични изпитания и да бъдат одобрени, за да започнат да се използват срещу коронавируса.

Проф. Димитров уточни, че екипът от Университета в Питсбърг работи по създаване на антитела за различни онкологични заболявания.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18482  СЗО: Много скоро броят на умрелите от COVID-19 ще надвиши 100 000 на седмица СЗО: Много скоро броят на умрелите от COVID-19 ще надвиши 100 000 на седмица  Глобяват две столични лечебни заведения Глобяват две столични лечебни заведения  Проф. Кожухарова: Вероятно ще следва друга епидемиологична вълна Проф. Кожухарова: Вероятно ще следва друга епидемиологична вълна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР