Префектът на Букурещ Траян Бербечану съобщи днес, че е взето

...
Префектът на Букурещ Траян Бербечану съобщи днес, че е взето
Коментари Харесай

Ресторантите, кината и театрите в Букурещ отварят от понеделник

Префектът на Букурещ Траян Бербечану съобщи днес, че е взето решение от понеделник да бъдат облекчени някои от ограничителните мерки, въведени заради пандемията от COVID-19, съобщава Аджерпрес, цитирана от БТА.

Той заяви, че ресторантите, баровете и кафенетата ще работят в интервала 6.00-21.00 часа с максимум 30 процента от капацитета си.

" В Букурещ днес беше регистрирано ниво на заразяване от 2,52 на хиляда жители. За трети пореден ден нивото е под три на хиляда, което от законова гледна точка изискваше на свикаме Градския комитет за извънредни ситуации, да анализираме ситуацията и да вземем решение ", заяви той.

По думите му комитетът е решил от 25 януари да влезе в сила облекчаване на част от мерките.

" Ресторантите, баровете и кафенетата ще функционират в интервала 6.00-21.00 часа с максимум 30 процента от капацитета си и при спазване на всички определени от закона мерки ", посочи Бербечану.

Същите правила се отнасят и за театрите, кината, залите за представления и игралните зали, добави префектът на Букурещ.

По-рано днес министерството на здравеопазването призова Градския комитет за извънредни ситуации да отложи разхлабването на ограничителните мерки, след като в столицата бяха потвърдени два случая на новия, по-силно заразен щам на коронавируса.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18697  Почти всички свободни места за имунизация в Полша до края на март са заети Почти всички свободни места за имунизация в Полша до края на март са заети  3-годишно дете от Пловдив е с COVID-19 3-годишно дете от Пловдив е с COVID-19  Британската полиция разтури женитба с 400 посетители Британската полиция разтури женитба с 400 посетители
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР