Премахването на карантината и облекчаването на ограничителните мерки в Гърция

...
Премахването на карантината и облекчаването на ограничителните мерки в Гърция
Коментари Харесай

Удължават карантината в Гърция, без пътувания между градовете за Коледа

Премахването на карантината и облекчаването на ограничителните мерки в Гърция на 1 декември изглежда все по-невъзможно. Вече е по-вероятно забраната за пътуване да бъде удължена допълнително след 30 ноември, заявиха министърът на здравеопазването и правителственият говорител, цитирани от Kathimerini.

Гръцкият министър на здравеопазването Василис Кикилиас заяви, че е неоснователно да се говори за вдигане на локдауна в края на месеца.

„ Въз основа на епидемиологичните данни, натиска върху здравната система, но и разпространението на вируса, е очевидно, че мерките не могат да бъдат отменени в края на месеца “, каза Кикилиас и обясни, че ключовите фактори за „ постепенно, стъпка по стъпка, връщане към частична нормалност “ са намаляване на новите случаи и натиска върху здравната система.



Говорителят на правителството Стелиос Пецас заяви, че възможността за вдигане на карантината на 1 декември е нереалистична, тъй като епидемиологичните данни остават високи. Той отново подчерта, че облекчаването на мерките ще бъде постепенно, първо с откриването на училища, след това с магазини и накрая заведения за обществено хранене, и подчерта, че връщането към нормалното ще бъде внимателно, но че някои ограничения ще продължат да се прилагат, предава Фокус.

Той обясни, че за коледните празници в края на декември ще бъде трудно да се разреши пътуване от град в град, докато ще има правила и ограничения в работата на кафенета и ресторанти, без да се допускат партита, а нощните клубове ще останат затворени.

Според гръцките епидемиолози удължаването може да бъде за седмица или две, докато гръцките медии съобщават, че не е изключена възможността в края на седмицата премиерът Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 г., чрез ново телевизионно съобщение до гражданите, да обяви, че карантината ще бъде удължена.

На 7 ноември Гърция влезе в 23-дневна карантина. Седмица след карантината, т.е. от 13 ноември, беше въведен комендантски час от 21:00 до 5:00 ч. сутринта. Въпреки мерките, до момента няма значително намаляване на новите случаи на Covid-19, а броят на смъртните случаи и пациентите, свързани с вентилатори, се е увеличил драстично.

Според компетентните епидемиолози, но и говорителят на гръцкото правителство, следващите няколко дни ще бъдат решаващи за вземане на решение за ограничителните мерки. От началото на пандемията в Гърция са регистрирани 93 006 положителни случая на Covid-19, а 1714 души са починали.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15611  Хелзинки затваря гимназиите и не разрешава публични събития поради скок в инфектираните с COVID-19 Хелзинки затваря гимназиите и не разрешава публични събития поради скок в инфектираните с COVID-19  Голяма юдейска женитба ядоса губернатора на Ню Йорк

Голяма юдейска женитба ядоса губернатора на Ню Йорк  Европейска комисия ще утвърди на следващия ден контракт за имунизацията на Европейска комисия ще утвърди на следващия ден контракт за имунизацията на " Модърна "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР