Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза в интервю за телевизия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза в интервю за телевизия
Коментари Харесай

Тръмп спрял лекарствата, щял да дава кръвна плазма

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза в интервю за телевизия Фокс нюз снощи, че е спрял да взема лекарства срещу коронавируса " преди около 8 часа ", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Той посочи, че след проведеното лечение вече се чувства отново силен и енергичен и дори изрази готовност да стане донор на кръвна плазма, за да помогне на други заболели от Ковид-19. Тръмп съобщи също, че преди няколко часа е дал проба за още един тест за коронавируса, но още не знае резултата. " Зная, че съдържанието на вируса у мене е или крайно ниско, или че съм съвсем свободен от него ", похвали се той, предаде БТА.

Водещият го запита какви са били симптомите на болестта при него. Тръмп отговори, че " не се чувствах силен, но не усещах проблеми с дишането ". След като е започнал да приема през 24 часа новото лекарство регенерон обаче се е почувствал съвсем иначе и затова е напуснал болницата по-рано. " Сега наистина се чувствам добре ", подчерта той и добави, че лекарите са искали да го оставят там за по-дълго време. Тръмп напусна болницата " Уолтър Рийд " във вашингтонското предградие Бетезда след 3 и половина дни.

Президентът заяви пред Фокс нюз, че е готов да се яви на следващ дебат с кандидата на демократите за президент Джо Байдън, ако това стане " на открито ", а не в затворено помещение. " За мене това изобщо не е проблем. Всъщност, когато правехме митинги на открито, ние нямахме никакви проблеми. Той констатира, че вероятността от предаване на въздуха на открито е по-малка, отколкото в помещение.

По-рано вчера комисията по президентските дебати анулира втория дебат на претендентите, който трябваше да се състои на 15 октомври, след като Тръмп категорично отказа той да се състои в нов формат - виртуално, т.е. без среща лице в лице със своя опонент. Комисията предложи това решение заради опасенията, че Тръмп може още да е вирусоносител и да пръска зараза. Следващият дебат, който трябва да бъде и последен, е планиран за 22 октомври. Засега не е ясно дали и как ще се проведе той.

Президентските избори са на 3 ноември.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13067  Проф. Николай Витанов с прогноза докога ще издържи здравната ни система Проф. Николай Витанов с прогноза докога ще издържи здравната ни система  Проф. Владков: Страхът от COVID-19 бави лекуването освен у нас Проф. Владков: Страхът от COVID-19 бави лекуването освен у нас  Доц. Михаил Околийски: България би трябвало да затегне ограниченията Доц. Михаил Околийски: България би трябвало да затегне ограниченията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР