Войната на Израел в ивицата Газа, където вече загинаха над

...
Войната на Израел в ивицата Газа, където вече загинаха над
Коментари Харесай

Израел: Войната в Газа ще продължи поне до 2025-а година

Войната на Израел в линията Газа, където към този момент починаха над 36 хиляди палестинци, ще продължи най-малко до 2025-а година. Дотогава израелската войска няма да се изтегли от анклава. Това съобщи съветникът по национална сигурност на еврейската страна Цачи Ханегби.

„ Имаме разполагаем още седем месеца, в които да реализираме заложените ни цели, а точно да унищожим държавните и военни потенциали на „ Хамас ”, уточни Ханегби в телефонно изявление за кипърското радио „ Кан ”.

На 6 май израелската войска поде сухопътна интервенция в Рафах, който беше последният относително безвреден и сигурен град в линията Газа. По данни на израелското разузнаване в Рафах се намират последните батальони на „ Хамас ”.

В границите на Газа израелските отбранителни сили в този момент управляват 75% от Филаделфийския кулоар и имам вяра, че с течение на времето те ще управляват цялата област, добави Ханегби.

По думите му Израел се стреми, дружно с египетските управляващи, да смекчи „ контрабандата на оръжия ” от Египет към Газа, което значи, че войските няма да изоставен региона, даже откакто я завземат дефинитивно.

„ Трябва да затворим границата сред Египет и Газа. Никой няма да ни предложи отбрана, заради което ние ще би трябвало да се защитим сами ”, посочи Ханегби.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР