Предприемачът Илон Мъск представи на официалния си сайт завършения скоростен

...
Предприемачът Илон Мъск представи на официалния си сайт завършения скоростен
Коментари Харесай

Илон Мъск завърши първия си тунел под Лос Анджелис и показа какво е да се возиш в него

Предприемачът Илон Мъск представи на официалния си сайт завършения скоростен тунел, изграден от компанията му в Лос Анджелис. Иновативната идея цели да намали задръстванията в милионния мегаполис.

Тунелът се простира на 3 км под Лос Анджелис. Автомобилите слизат под земята с помощта ма голям метален асансьор и влизат в кръгъл тунел. Там те безопасно могат да развият висока скорост.

През 2016 година изпълнителният директор на „ Тесла “ и „ СпейсЕкс “ разказа за проекта си за тунел „ Боринг къмпани “ като шега и като бизнес, започнал като хоби. Тогава Илон Мъск обяви, че планира да започне да копае тунели и да прокара пътища, които да са алтернатива на задръстените магистрали на Лос Анджелис. Защо да стоите в задръстените магистрали над земята, когато можете да натиснете газта под земята?

Сега шегата се е превърнала в нещо реално. Милиардерът го оприличава като пускане с диснилендско скоростно влакче, но насред Лос Анджелис.

Тунелът се намира на 12 метра под земята. Началото му е на паркинга на офиса на „ СпейсЕкс “, а краят е при летището. Скоростта, която може да се развие в него, е 200-240 км/ч.





Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР