Правителството на Чехия обяви план за постепенно отваряне на магазините

...
Правителството на Чехия обяви план за постепенно отваряне на магазините
Коментари Харесай

Чехия се готви за постепенно отваряне на магазините и ресторантите

Правителството на Чехия обяви план за постепенно отваряне на магазините и ресторантите в период от седем седмици за съживяване на икономиката след ограничителните мерки заради епидемията от коронавируса, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5403
Малките магазини ще отворят от 20 април, по-големите от 11 май, а ресторантите и търговските центрове от 8 юни. Ще има и частично отваряне на учебни заведения, включително и за провеждане на изпити, но нормалният ход на учебните занятия ще започне най-рано през септември с новата учебна година.

Мъж на 38 години, без придружаващи заболявания, е починал от COVID-19

Министърът на здравеопазването Адам Войтех обаче заяви, че планът ще зависи от спазването на хигиенните правила и от оценки на разпространението на коронавируса. На този етап от чехите ще се изисква да продължат да носят маски.

Степента на заразяване в страната е спаднала под 1, тоест един заразен предава вируса на по-малко от един друг човек, което е знак, че епидемията е в низходяща крива.

В момента в Чехия има 6101 заразени с коронавируса и 161 починали. В последните 10 дни новите случаи на заразяване са под 300 души дневно, а броят на хоспитализираните е под максималния капацитет на здравната система.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5403  Починалите от ковид във Франция станаха 15 729 Починалите от ковид във Франция станаха 15 729  602 жертви на COVID-19 в Италия за денонощие, само че броят на новозаразените продължава да понижава 602 жертви на COVID-19 в Италия за денонощие, само че броят на новозаразените продължава да понижава  Съветът на Европейски Съюз одобри промени в бюджета поради битката с епидемията Съветът на Европейски Съюз одобри промени в бюджета поради битката с епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР