Португалският президент Марселу Ребелу де Соуза заяви днес, че ще

...
Португалският президент Марселу Ребелу де Соуза заяви днес, че ще
Коментари Харесай

Президентът на Португалия ще поиска от парламента да одобри удължаване с 15 дни на извънредното положение в страната

Португалският президент Марселу Ребелу де Соуза заяви днес, че ще поиска от парламента да подкрепи предложението за удължаване с още 15 дни на извънредното положение, въведено като част от усилията за борба с коронавирусната пандемия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Извънредното положение влезе в сила в Португалия на 9 ноември и включва полицейски час през нощта през делничните дни и половиндневна изолация през уикендите в 191 от 308-те португалски общини. То трябва да изтече на 23 ноември, но депутатите вероятно утре ще одобрят искането на президента за неговото удължаване.

В Португалия има 236 015 случая на зараза с коронавируса и 3632 починали от Ковид-19 от началото на пандемията. В последно време случаите на зараза се увеличиха и това поставя под натиск здравната система. Очаква се португалските власти да обявят нови ограничителни мерки в събота.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15348  По една гибел на всеки 17 секунди в Европа от Коронавирус По една гибел на всеки 17 секунди в Европа от Коронавирус  Първата партида китайска ваксина дойде в Бразилия Първата партида китайска ваксина дойде в Бразилия  Гърция прави бързи проби за всички влизащи по суша Гърция прави бързи проби за всички влизащи по суша
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР