Португалия създаде работна група, която да изготви стратегия за ваксинация

...
Португалия създаде работна група, която да изготви стратегия за ваксинация
Коментари Харесай

Португалия създава работна група, която да подготви разпределянето на ваксини срещу COVID-19

Португалия създаде работна група, която да изготви стратегия за ваксинация срещу КОВИД-19 и се надява да е готова да започне да разпределя дози от ваксината още през януари, заяви здравният министър Марта Темидо, цитирана от Ройтерс и БТА.

Тя каза, че експертите работят, за да вземат решение кои групи трябва първи да получат ваксината, както и във връзка с логистиката на разпределянето от транспорта до съхранението.

" Възможно е една от първите ваксини да пристигне през януари ", каза пред журналисти Темидо и добави: " Това, което искаме е страната да бъде подготвена да осигури съхранение, разпределяне и безопасна употреба ".

Без да дава повече подробности, здравният министър уточни, че ваксините, които могат да пристигнат през януари, са част от едно от няколко споразумения, сключени между Европейската комисия и фармацевтични компании.

Португалия чието население наброява малко над 10 милиона жители, регистрира сравнително малко случаи на коронавируса - 246 015 и 3623 починали от заразата, но както повечето европейски страни, отбелязва ръст на инфекциите, което поставя под напрежение здравната система.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15270  Германският парламент одобри законопроект, даващ повече права на държавното управление за битка с пандемията Германският парламент одобри законопроект, даващ повече права на държавното управление за битка с пандемията  Официално: Учениците от 5 до 12 клас с маски в час Официално: Учениците от 5 до 12 клас с маски в час  Общинска комисия за битка с COVID-19 в Благоевград предложи цялостно затваряне на общината за 3 седмици Общинска комисия за битка с COVID-19 в Благоевград предложи цялостно затваряне на общината за 3 седмици
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР