От полунощ на словенските граждани е забранено да напускат района

...
От полунощ на словенските граждани е забранено да напускат района
Коментари Харесай

От полунощ на словенските граждани е забранено да напускат общините, в които живеят

От полунощ на словенските граждани е забранено да напускат района на общините, в които живеят. Това е нова мярка на словенското правителство с цел да се спре разпространението на коронавируса, предадоха медиите в Любляна.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3140
Решението е в сила до второ нареждане. То не се отнася до службите и дейностите, с които се осигуряват функциите на държавата, на местните власти и обществените служби.

В Словения са потвърдени 632 случая на заразени и 8 смъртни случая от коронавирус

Премиерът Янез Янша заяви, че допълнителните ограничения се въвеждат, защото предишни рестриктивни мерки са били нарушавани.

Янша оповести и така наречен " мегазакон " в помощ на населението и икономиката за преодоляване на последиците от епидемията.

Пета жертва на коронавируса в Словения, 73 от заразените са медицински работници

" Целият финансов пакет е на стойност три милиарда евро и нищо подобно досега не е имало в Словения. Ще го приложим в много райони, за да можем да функционираме нормално като общество и след като тази криза свърши ", каза премиерът.

Той очаква законът, който урежда над 100 положения, да бъде приет от парламента в средата на седмицата, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3140  Прокурори и следователи подариха 230 000 лв. за битката против COVID-19 Прокурори и следователи подариха 230 000 лв. за битката против COVID-19  Министърът на образованието: Удължаването на образователната година не е неизбежно Министърът на образованието: Удължаването на образователната година не е неизбежно  Четирима души избягаха от карантината си в Разградско Четирима души избягаха от карантината си в Разградско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР