От днес в хасковските села Криво поле и Брягово работят

...
От днес в хасковските села Криво поле и Брягово работят
Коментари Харесай

Кметът на Хасково: Хората са притеснени заради случаите на COVID-19 на завърнали се от чужбина

От днес в хасковските села Криво поле и Брягово работят здравните медиатори от община Хасково, които консултират семействата с карантинирани лица как да спазват противоепидемичните мерки, съобщиха от местната управа. На място беше и кметът Станислав Дечев.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6787
Медиаторите имат за цел да напомнят на хората от двете села, че в условията на коронавирус е важно да се засили личната и обществена хигиена и да се
променят битовите условия и контакти по време на пандемия.

„ Трябва да бъдем максимално полезни на хората, за да могат без излишна паника, но при строга дисциплина, да преминат през този период на изолация. Важно е да не допуснем разпространение на заразата, както в тези села, така и в останалите населени места от общината “, категоричен е Станислав Дечев.

В Криво поле и Брягово днес беше извършена превантивна дезинфекция. С дезинфекционни разтвори бяха обработени всички обществени места, където се събират най-много хора- магазините, кметството, детските площадки, зелените площи.

Втори случай на COVID-19 у семейство, върнало се от Нидерландия

По-късно бяха напръскани и вътрешно селските улици.

„ Знам, че хората са притеснени, заради последните случаи на коронавирус, констатиран при завърнали се от чужбина техни съселяни и това е нормално ", каза кметът.

Всеки от нас се притеснява за здравето си. Освен това в Брягово и Криво поле има и много карантинирани лица-контактни на заболелите или такива, които са поставени под задължителна изолация, заради прибиране от чужбина “, коментира още той и добави.

" Хората, които си идват от чужбина са нечии синове и дъщери, нечии родители, отишли навън, за да работят "

Той подчерта, че община Хасково прави всичко, което е в компетенциите й за ограничаване на разпространението на заразата.

Сн. Община Хасково

Кметовете на селата са в постоянен контакт със заместник-кмета Динко Тенев и екипите, които работят на първа линия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6787  Учениците в Гърция ще вървят на учебно заведение на две смени през ден Учениците в Гърция ще вървят на учебно заведение на две смени през ден  Стабилни ли са финансите на България, с цел да излезе от Стабилни ли са финансите на България, с цел да излезе от " бурята на ковид "?  Валери Симеонов: Без смяна на ограниченията преди усъвършенстване на епидемиологичната конюнктура Валери Симеонов: Без смяна на ограниченията преди усъвършенстване на епидемиологичната конюнктура
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР