Около 1,5 милиона израелци са си свалили мобилно приложение миналата

...
Около 1,5 милиона израелци са си свалили мобилно приложение миналата
Коментари Харесай

1,5 милиона израелци доброволно използват мобилно приложение за мониторинг на COVID-19

Около 1,5 милиона израелци са си свалили мобилно приложение миналата седмица, което предупреждава потребителите, че са се срещнали с пациент с коронавирус по данни на министерството на здравеопазването, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3646
Приложението " ХаМаген ", което на иврит значи щит, предизвиква интерес и в чужбина, като има запитвания от Германия, Италия, Великобритания, Австралия и Чили досега, каза днес говорителят на ведомството Морис Дорфман.

Израел тества прототип на коронавирусна ваксина върху гризачи

По инициатива на министерството разработчиците са създали приложението, като са използвали инструменти с отворен код, за да може бързо да се приеме и в други страни безплатно, каза той.

Дорфман допълни, че е важен въпросът дали хората доброволно свалят приложението и как могат да бъдат убедени да го направят. Личните данни на потребителя и местонахождението му остават на телефона и не да достъпни за други, така операторите на приложението не могат да проследят отделните хора без тяхното знание.

Приложението дава възможност на потребителите да решат дали да информират за контакта си с коронавирус министерството. През първата седмица 50 000 потребители на приложението са докладвали, че са се самоизолирали. Освен на иврит приложението е налично и на английски, френски, арабски и руски.

Дорфман каза, че правителственият контрол все още е необходим, тъй като веднага щом бъде потвърдено, че някой е заразен с вируса, властите трябва бързо да открият с кого той е бил в контакт. Макар 17 процента от населението да е свалило приложението, това не е достатъчно. Израел отчете 5591 заразени с коронавирус и 21 починали.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3646  Борисов в особено послание към нацията: Длъжни сме да ви защитим! Борисов в особено послание към нацията: Длъжни сме да ви защитим!  100 000 лв. подарява семейство Домусчиеви за ловешката болница 100 000 лв. подарява семейство Домусчиеви за ловешката болница  Деца от цяла България: Всичко ще се оправи! Деца от цяла България: Всичко ще се оправи!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР