Окачени осветителни тела, излъчващи безопасна форма на ултравиолетовата светлина, могат

...
Окачени осветителни тела, излъчващи безопасна форма на ултравиолетовата светлина, могат
Коментари Харесай

Безопасна форма на ултравиолетова светлина убива коронавирусите във въздуха

Окачени осветителни тела, излъчващи безопасна форма на ултравиолетовата светлина, могат да се окажат ефикасно средство за унищожаване на новия коронавирус, който причинява болестта COVID-19, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикация в сп. " Сайънтифик рипортс ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9746
Излагането на далечна ултравиолетова С светлина (far-UVC) унищожава 99 процента от вируса, обяснява ръководителят на изследването д-р Дейвид Бренър от Колумбийския университет.

Нашенец изобрети лампа, унищожаваща коронавируса

За целите на проучването специалистите са поставили коронавирусни частици в малки капчици, носещи се във въздуха през осветителни тела, излъчващи въпросната светлина. Изследователите след това са събрали вирусите, за да тестват колко от тях все още са активни. В изследването са използвани коронавируси, причиняващи настинка.

" Продължаващите ни изследвания обаче показват, че коронавирусът, причиняващ болестта COVID-19, може да бъде унищожен по същия начин. Идеята е да се използва окачено осветление на обществени места, което постоянно унищожава микробите, в това число и новия коронавирус, допринасяйки да се ограничи разпространението му ", допълва специалистът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9746  Молдова удължи изключителната здравна обстановка до 15 юли Молдова удължи изключителната здравна обстановка до 15 юли  Австралия праща военни в Мелбърн Австралия праща военни в Мелбърн  Мексико заяви за 947 умряли от COVID-19 за денонощие Мексико заяви за 947 умряли от COVID-19 за денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР