Общинският кризисен щаб в Бургас реши от следващата седмица в

...
Общинският кризисен щаб в Бургас реши от следващата седмица в
Коментари Харесай

В Бургас ще стартират изследвания по метода на пуловете

Общинският кризисен щаб в Бургас реши от следващата седмица в града да стартират изследвания по метода на пуловете сред по- големи групи от хора чрез вземане на секрет от носоглътката. По този начин наведнъж могат да бъдат тествани до 10 - 20 човека.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5127
Когато се съберат няколко проби и в тях има положителен резултат се прави ново изследване. По този начин се увеличава значително броят на изследваните и за много по-кратко време ще бъдат събрани данни за здравословното състояние на населението, добавиха от щаба.

Съпруга на един от заразените по-рано мъже е новият случай на коронавирус в Бургас

Деканът на Медицинския факултет в Бургас доцент Цветан Велинов ще направи алгоритъма за броя на хората, които да бъдат включени в едно изследване по метода на пуловете. От утре започват да се правят списъци на медицински лица, полицаи, социални работници, администратори на гише. Идеята е мрежата от изследвания да се разшири възможно най-много и с други контактни групи.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5127  В китайския град Харбин вкараха 28-дневна карантина поради импортирани случаи на COVID-19 В китайския град Харбин вкараха 28-дневна карантина поради импортирани случаи на COVID-19  53 души са жертвите на ковид в Словения 53 души са жертвите на ковид в Словения  Прищина е зона под карантина Прищина е зона под карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР