Областният управител на Добрич Красимир Кирилов дари кръвна плазма за

...
Областният управител на Добрич Красимир Кирилов дари кръвна плазма за
Коментари Харесай

Областният управител на Добрич дари кръвна плазма

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов дари кръвна плазма за пациенти с коронавирусна инфекция и апелира и други преболедували да помогнат в борбата със заразата, съобщиха от пресцентъра на областната администрация, цитирано от БТА.

" Аз самият се заразих и заедно със семейството и близките ми преболедувах инфекцията от Covid-19 ", разказва Кирилов.

По думите му някои нямат този късмет да преминат леко през заразата и трябва да бъдат подкрепени както от лекарите, така и от хора, които вече са се преборили с вируса.



" Отзовавайки се на апела на медицинските специалисти, в неделния ден отидох до Националния център по трансфузионна хематология в София и след като ми бяха направени изследвания, дарих кръвна плазма. Радвам се, че с този жест мога да върна надеждата в очите на близките на някой човек в нужда ", казва Красимир Кирилов.

В епидемията областният управител призовава тези, които вече са преболедували, да помогнат на новите заразени като дарят кръвна плазма. Кирилов съобщава, че дарителите ще бъдат улеснени с откриването до края на ноември на лаборатория във Варна, която също ще взема кръвна плазма.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14672  С над 50% са се нараснали инфектираните с COVID-19 в Сливенско през последната седмица С над 50% са се нараснали инфектираните с COVID-19 в Сливенско през последната седмица  Унгария затваря гимназиите и удължава вечерния час поради възходящ брой на случаите на COVID-19 Унгария затваря гимназиите и удължава вечерния час поради възходящ брой на случаите на COVID-19  Над 50,3 милиона случаи на COVID-19 в света и над 1,255 милиона умряли от началото на пандемията Над 50,3 милиона случаи на COVID-19 в света и над 1,255 милиона умряли от началото на пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР