Избирателната система позволя и определя в парламента да има между

...
Избирателната система позволя и определя в парламента да има между
Коментари Харесай

Стойчев : Не подкрепям никого ще обере протестния вот

Избирателната система разреша и дефинира в Народното събрание да има сред 6 и 8 партии. Ако са повече партиите, по-лесно ще се направи болшинство. Това съобщи политологът доцент Стойчо Стойчев по bTV.

На въпрос какъв брой партии биха могли да влязат в 50-ото Народно заседание той отговори, че това зависи от изборната интензивност, като означи, че в случай че тя е по-висока, това ще усили 4-процентовата преграда за влизане в Народното събрание.

Според него протестният избор мъчно би бил обран, защото няма нови лица.

В България гласуваме най-вече партийно или за нови лица. Но ново лице за момента липсва. Така че съгласно мен протестният избор ще се осъществя посредством негласуване или с опцията „ Не поддържам никого “, изясни доцент Стойчев.

На собствен ред неговият сътрудник проф. Светослав Малинов добави, че предизборната акция е вяла, точно тъй като няма нов политически състезател на сцената.

По думите му огромна част от гласоподавателите към този момент са изгубили доверието си в демократичната система, заради което не чака по-висока изборна интензивност за националните избори.
ТЕМА преди 40 минути 1904 преди 15 часа 9804 преди 16 часа 1972
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР